![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XI: Kurczak duszony z figami, odc. 18](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xi-kurczak-duszony-z-figami-odc-180-3.jpg)
W dzisiejszym odcinku Doradcy Smaku Robert Sowa zaprezentował danie kuchni francuskiej, ale nie były to ślimaki ani też żabie udka, a kurczak duszony z figami.
Taki kurczak przyrządzany jest nie tylko z figami, ale też daktylami, rodzynkami, migdałami i miodem, czyli na słodko. Kluczowe dla osiągnięcia pożądanego smaku są przyprawy: imbir, cynamon, papryka węgierska, pieprz cayenne, oraz rozmaryn.
Po więcej szczegółów i sekretnych składników sięgnij do PRZEPISU.
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: