![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XI: Udziec z indyka z owocami, odc. 12](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xi-udziec-z-indyka-z-owocami-odc-121-3.jpg)
W kuchni amerykańskiej często łączy się mięso z owocami. W tym odcinku programu "Doradca Smaku" zobaczycie właśnie taki przepis pochodzący z kuchni amerykańskiej.
Zamarynowany udziec indyka został upieczony z kandyzowanymi owocami: ananasem, mango, owocami goji i imbirem. Do tego chef Robert Sowa zaproponował podanie sałatki z ogórka, mango i nasion granatu, która dzięki liściom mięty ma niezwykle orzeźwiający smak. Jeśli lubicie połączenie mięsa z owocami, koniecznie wypróbujcie ten przepis.
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: