![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XIII: Pieczony okoń po azjatycku, odc. 18](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xiii-pieczony-okon-po-azjatycku-odc-180-3.jpg)
Alternatywa dla fish&chips to fish&veggie Zaproście orientalne smaki do swojego domu i przygotujcie pieczonego okonia po azjatycku z chrupiącymi warzywami.
Okoń morski to przepyszna rybaa marynata na bazie Musztardy Miodowej Prymat, nada jej jednocześnie pikantnego i słodkiego smaku. Ta potrawa jak na kuchnię azjatycką przystało, łączy w sobie słodycz miodu, pikantny smak uzyskała dzięki musztardzie i odrobinie chili, słony smak zapewnił dodatek sosu sojowego, a o balans kwasowości zadbały kawałki cytryny. Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat pozwoliła uzyskać idealną harmonię tych smaków.
Jako dodatek, Robert Sowa przygotował kolorowe i chrupiące warzywa z woka. Czerwona papryka, dwa rodzaje fasolki szparagowej (żółta i zielona), por i cebula. Po prostu rewelacja.
Ryba nie musi być nudna, ryba musi być pyszna!
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: