![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XV: Gęś pieczona z suszonymi owocami, odc. 39](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xv-ges-pieczona-z-suszonymi-owocami-odc-390-3.jpg)
Znacie to powiedzenie: "gęsina na Marcina"? To stary zwyczaj przygotowywani i zjadania pieczonej gęsi w dniu św. Marcina, czyli 11 listopada. Zobaczcie świetny przepis na to mięso i dodatki.
Chef Robert Sowa proponuje upiec gęś z farszem z suszonych owoców. Jako dodatek do pieczystego proponuje podać kapustę czerwoną, duszoną na gęsim smalcu, z dodatkiem żurawiny i wiśniowej nalewki. czy to nie brzmi pysznie?
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: