![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XIV: Słodko-kwaśna pierś indyka z papają, odc. 22](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xiv-slodko-kwasna-piers-indyka-z-papaja-odc-220-3.jpg)
Jeśli jesteście fanami kuchni azjatyckiej - to danie z pewnością przypadnie Wam do gustu!
Kurczak słodko-kwaśny to klasyka! Uwielbiamy to połączenie smaków i często po nie sięgamy. Co powiecie jeśli w wersji słodko-kwaśnej pojawi się delikatna pierś z indyka? Szef kuchni Robert Sowa zaproponował przepis na to danie z dodatkiem papai, słodkiego ananasa, chrupiącej kapusty pak choi i kiełków fasoli mung. Pamiętajcie, że o finalnym efekcie smakowum zadecydują dodatki w postaci odpowiednich przypraw!
Przepis na słodko-kwaśną pierś indyka z papają znajdziecie tutaj.
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: