Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z zasmażaną młodą kapustą i jajkiem
Kroki postępowania
Gotujemy na wolnym ogniu ok 60 min.
![Krok 1 - Botwinka z zasmażaną młodą kapustą i jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-botwinka-z-zasmazana-mloda-kapusta-i-jajkiem1-2.jpg)
Umytą botwinkę siekamy drobno , obrane , umyte buraczki kroimy w kostkę.
Do bulionu dodajemy ugotowane warzywa oraz botwinkę , gotujemy do miękkości warzyw.
![Krok 2 - Botwinka z zasmażaną młodą kapustą i jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-botwinka-z-zasmazana-mloda-kapusta-i-jajkiem2-2.jpg)
Na patelni rozgrzewamy masło , przesmażamy kapustę do momentu aż zwiędnie ,wsypujemy koper mieszamy , smażymy jeszcze chwilkę.
![Krok 3 - Botwinka z zasmażaną młodą kapustą i jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-botwinka-z-zasmazana-mloda-kapusta-i-jajkiem3-2.jpg)
Śmietanę mieszamy z chochlą zupy , przelewamy do garnka.
Zupę podajmy z jajkiem ugotowanym na twardo i np. młodymi ziemniakami.
![Krok 4 - Botwinka z zasmażaną młodą kapustą i jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-botwinka-z-zasmazana-mloda-kapusta-i-jajkiem4-2.jpg)