Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto"kukułka"
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto"kukułka" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-ciastokukulka1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto"kukułka" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-ciastokukulka2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto"kukułka" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-ciastokukulka3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto"kukułka" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-ciastokukulka4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto"kukułka" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-ciastokukulka5-2.jpg)
Zostawiamy w lodówce na min 1 godz do schłodzenia masy.
![Krok 6 - Ciasto"kukułka" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-ciastokukulka6-2.jpg)
jajko | 5 sztuk |
sól | 1 szczypta |
cukier | 1/2 szklanki |
kakao | 3 łyżki |
olej rzepakowy | 5 łyżek |
mąka pszenna | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 2 płaskie łyżeczki |
kukułki | 400 g |
mleko | 150 ml |
masło 82% | 250 g |
aromat rumowy | 5 kropel |
woda letnia | 1/2 szklanki |
orzeszki ziemne | 150 g bez soli |
orzeszki ziemne | 150 g z miodem |
mleko skondensowane | 150 g karmelowe |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: