Przepis i sposób przygotowania na: Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami
Kroki postępowania
W garnku rozgrzewamy masło , smażymy warzywa aż lekko zmiękną.
![Krok 1 - Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-krem-selerowy-z-miesno-szpinakowymi-pulpetami1-2.jpg)
Doprawiamy solą , świeżo mielonym pieprzem oraz sosem piri-piri.
Zdejmujemy z gazu miksujemy na gładki krem.
![Krok 2 - Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-krem-selerowy-z-miesno-szpinakowymi-pulpetami2-2.jpg)
Do miski przekładamy mięso , dodajemy szpinak , jajko , chrzan , sól i pieprz ( sporo) oraz wsypujemy kaszę manną.
![Krok 3 - Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-krem-selerowy-z-miesno-szpinakowymi-pulpetami3-2.jpg)
Każdego pulpeta obtaczamy w mące pszennej.
![Krok 4 - Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-krem-selerowy-z-miesno-szpinakowymi-pulpetami4-2.jpg)
![Krok 5 - Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-krem-selerowy-z-miesno-szpinakowymi-pulpetami5-2.jpg)
Zupę podajemy oprószoną świeżo mielonym czarnym pieprzem z kleksem jogurtu naturalnego.
![Krok 6 - Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-krem-selerowy-z-miesno-szpinakowymi-pulpetami6-2.jpg)