Przepis i sposób przygotowania na: Łaciatka biszkoptowa
Kroki postępowania
Margarynę miksujemy z cukrem pudrem.Dosypujemy mąkę a następnie wlewamy białko.
Gdy masa jest jednolita dodajemy barwnik z tubki i nadal miksujemy.
![Krok 1 - Łaciatka biszkoptowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-laciatka-biszkoptowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Łaciatka biszkoptowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-laciatka-biszkoptowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Łaciatka biszkoptowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-laciatka-biszkoptowa3-2.jpg)
Białka ubijamy z cukrem.
Następnie dodajemy po jednym żółtko.
Wsypujemy mąkę, nadal miksując wlewamy powoli wodę .
![Krok 4 - Łaciatka biszkoptowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-laciatka-biszkoptowa4-2.jpg)
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 15 minut .
![Krok 5 - Łaciatka biszkoptowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-laciatka-biszkoptowa5-2.jpg)
![Krok 6 - Łaciatka biszkoptowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-laciatka-biszkoptowa6-2.jpg)
Budyń gotujemy na mleku. Studzimy.
![Krok 7 - Łaciatka biszkoptowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-laciatka-biszkoptowa7-2.jpg)
Dodajemy porcjami zimny budyń i dokładnie miksujemy.
![Krok 8 - Łaciatka biszkoptowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-laciatka-biszkoptowa8-2.jpg)
![Krok 9 - Łaciatka biszkoptowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-laciatka-biszkoptowa9-2.jpg)
![Krok 10 - Łaciatka biszkoptowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-laciatka-biszkoptowa10-2.jpg)
![Krok 11 - Łaciatka biszkoptowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-laciatka-biszkoptowa11-2.jpg)
![Krok 12 - Łaciatka biszkoptowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-laciatka-biszkoptowa12-2.jpg)
![Krok 13 - Łaciatka biszkoptowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-laciatka-biszkoptowa13-2.jpg)