Przepis i sposób przygotowania na: Ozory wieprzowe w sosie chrzanowo-jajecznym
Kroki postępowania
Zalewamy wodą , dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie.
Gotujemy około 1 godz do miękkości.( Nie wylewamy wywaru)
![Krok 1 - Ozory wieprzowe w sosie chrzanowo-jajecznym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-ozory-wieprzowe-w-sosie-chrzanowo-jajecznym1-2.jpg)
Mięso kroimy w plastry , oprószamy solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy smalec , smażymy ozory na rumiano z obu stron.
![Krok 2 - Ozory wieprzowe w sosie chrzanowo-jajecznym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-ozory-wieprzowe-w-sosie-chrzanowo-jajecznym2-2.jpg)
Mieszamy go z chrzanem , zagotowujemy.
![Krok 3 - Ozory wieprzowe w sosie chrzanowo-jajecznym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-ozory-wieprzowe-w-sosie-chrzanowo-jajecznym3-2.jpg)
Przelewamy cienkim strumieniem do garnka cały czas mieszając .
Gotujemy na wolnym ogniu do zgęstnięcia sosu.
Jajka obieramy , kroimy w małą kostkę.
Do sosu dodajemy jajka oraz natkę pietruszki , mieszamy.
Plastry ozorów podajemy polane sosem chrzanowo-jajecznym.
![Krok 4 - Ozory wieprzowe w sosie chrzanowo-jajecznym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-ozory-wieprzowe-w-sosie-chrzanowo-jajecznym4-2.jpg)