Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe z jabłkiem i bananem
Wlać mleko, wymieszać do połączenia się składników.
Odstawić na 15 min w ciepłe miejsce.
Ciasto: Do dużej miski wsypać mąkę oraz cukier, wymieszać.
Wbić jajka, wlać mleko oraz wyrośnięty zaczyn.
Mikserem lub łyżką połączyć składniki do powstania gęstego ciasta.
Odstawić na 1 godz w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Dodatki: Owoce umyć, obrać.
Z jabłek usunąć gniazda nasienne, wraz z bananami pokroić w kostkę.
Owoce dodać do ciasta, delikatnie przemieszać.
Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła, dużą łyżką nabierać porcję ciasta, smażyć rumiane racuchy z obu stron.
Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.