Przepis i sposób przygotowania na: Róże francuskie
Kroki postępowania
Z ciasta wycinamy plastry o takiej szerokości, aby po rozłożeniu jabłek jedno przy drugim, nałożyć na nie drugą część ciasta, pozostawiając ok. 0,5 cm szerokości od brzegu- jabłka nie powinny być całe zakryte. Tak przygotowane ciasto każdorazowo przesmarowujemy cienką warstwą żelu, a na połowie układamy plasterki jabłek-układając je tak aby plasterki nachodziły na siebie. Wierzch również przesmarowujemy żelem.
![Krok 1 - Róże francuskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-roze-francuskie1-2.jpg)
![Krok 2 - Róże francuskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-roze-francuskie2-2.jpg)
![Krok 3 - Róże francuskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-roze-francuskie3-2.jpg)
![Krok 4 - Róże francuskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-roze-francuskie4-2.jpg)
![Krok 5 - Róże francuskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-roze-francuskie5-2.jpg)