Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 10. Zapiekane jabłka z cynamonem i chrupiącą kruszonką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Przepis dnia, odc. 10. Zapiekane jabłka z cynamonem i chrupiącą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-10.-zapiekane-jablka-z-cynamonem-i-chrupiaca-kruszonka1-2.jpg)
![Krok 2 - Przepis dnia, odc. 10. Zapiekane jabłka z cynamonem i chrupiącą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-10.-zapiekane-jablka-z-cynamonem-i-chrupiaca-kruszonka2-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis dnia, odc. 10. Zapiekane jabłka z cynamonem i chrupiącą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-10.-zapiekane-jablka-z-cynamonem-i-chrupiaca-kruszonka3-2.jpg)
jabłka | 1 kg |
masło | 50 g |
rodzynki w alkoholu | 2 łyżki |
Cynamon mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
miód wielokwiatowy | 2 łyżki |
cukier puder | |
lody waniliowe | 200 g |
mięta | kilka listków (do dekoracji) |
sok z cytryny | (z wodą) |
kruszonka | |
masło | 100 g |
mąka | 140 g |
brązowy cukier | 100 g |
płatki migdałowe | 50 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | (do smaku) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: