Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz w cukinii z salsą chili
Kroki postępowania
Następnie umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.
![Krok 1 - Sandacz w cukinii z salsą chili foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-sandacz-w-cukinii-z-salsa-chili1-2.jpg)
![Krok 2 - Sandacz w cukinii z salsą chili foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-sandacz-w-cukinii-z-salsa-chili2-2.jpg)
Każdy kawałek ryby owinąć cukinią , ułożyć w żaroodpornym naczyniu/blaszce wysmarowanym masłem.
Piec 15 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
![Krok 3 - Sandacz w cukinii z salsą chili foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-sandacz-w-cukinii-z-salsa-chili3-2.jpg)
Pomidora obrać ze skórki , pokroić w kostkę, chili oraz natkę pietruszki posiekać drobno.
Składniki wymieszać razem.
![Krok 4 - Sandacz w cukinii z salsą chili foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-sandacz-w-cukinii-z-salsa-chili4-2.jpg)
Piec kolejne 10-15 min.
Podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem.
![Krok 5 - Sandacz w cukinii z salsą chili foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-sandacz-w-cukinii-z-salsa-chili5-2.jpg)