Przepis i sposób przygotowania na: Wegańska Lasagne (bezglutenowa)
Kroki postępowania
1)marchewka, seler i pietruszka,
2)pieczarki
3) czerwona i żółta papryka, seler naciowy i reszta
Warzywa dusimy, ale pilnujemy aby zachowamy swoją stałą konsystencję tzw. al dente. Całośc doprawiamy sokiem wycisnietym z jednej cytryny, solą i pieprzem, oregano, bazylią i ziołami prowansalskimi.
![Krok 1 - Wegańska Lasagne (bezglutenowa) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-weganska-lasagne-bezglutenowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Wegańska Lasagne (bezglutenowa) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-weganska-lasagne-bezglutenowa2-2.jpg)
Naczynie wykladamy cukinią.
![Krok 3 - Wegańska Lasagne (bezglutenowa) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-weganska-lasagne-bezglutenowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Wegańska Lasagne (bezglutenowa) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-weganska-lasagne-bezglutenowa4-2.jpg)
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze ze świeżą bazylią, solą, pieprzem, łyżka ketchupu i łyżeczką octu balsamicznego. Ostatnią warstwę pokrywamy sosem.
![Krok 5 - Wegańska Lasagne (bezglutenowa) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-weganska-lasagne-bezglutenowa5-2.jpg)
Smacznego :)
![Krok 6 - Wegańska Lasagne (bezglutenowa) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-weganska-lasagne-bezglutenowa6-2.jpg)