Przepis i sposób przygotowania na: Aksamitna zupa z bobu, sałaty i fasolki szparagowej
Kroki postępowania
![Krok 1 - Aksamitna zupa z bobu, sałaty i fasolki szparagowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/aksamitna-zupa-z-bobu-salaty-i-fasolki-szparagowej1-2.jpg)
![Krok 2 - Aksamitna zupa z bobu, sałaty i fasolki szparagowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/aksamitna-zupa-z-bobu-salaty-i-fasolki-szparagowej2-2.jpg)
![Krok 3 - Aksamitna zupa z bobu, sałaty i fasolki szparagowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/aksamitna-zupa-z-bobu-salaty-i-fasolki-szparagowej3-2.jpg)
Jak wykorzystać sezon na fasolkę szparagową i bób? Oczywiście przygotowując aksamitną zupę! Jest wyjątkowo aromatyczna i pyszna! Koniecznie spróbujcie :)
bób | 1/2 kg |
fasolka szaragowa | garść zielonej |
sałata lodowa | 1 mała główka |
cebula | 1 sztuka |
rosół drobiowy | 1 litr |
masło | 3 łyżki |
serek topiony | 10 dag |
śmietanka kremowa | 2 łyżki |
tabasco | kilka kropel-zielonego |
sól gruboziarnista | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: