Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 48. Pieczona polędwica wołowa z bakaliami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Przepis dnia, odc. 48. Pieczona polędwica wołowa z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-48.-pieczona-poledwica-wolowa-z-bakaliami1-2.jpg)
![Krok 2 - Przepis dnia, odc. 48. Pieczona polędwica wołowa z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-48.-pieczona-poledwica-wolowa-z-bakaliami2-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis dnia, odc. 48. Pieczona polędwica wołowa z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-48.-pieczona-poledwica-wolowa-z-bakaliami3-2.jpg)
![Krok 4 - Przepis dnia, odc. 48. Pieczona polędwica wołowa z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-48.-pieczona-poledwica-wolowa-z-bakaliami4-2.jpg)
![Krok 5 - Przepis dnia, odc. 48. Pieczona polędwica wołowa z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-48.-pieczona-poledwica-wolowa-z-bakaliami5-2.jpg)
![Krok 6 - Przepis dnia, odc. 48. Pieczona polędwica wołowa z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-odc.-48.-pieczona-poledwica-wolowa-z-bakaliami6-2.jpg)
polędwica wołowa | 1 kg |
cebula | 1 szt. (posiekana w kostkę) |
olej rzepakowy | |
smalec | 1 łyżka |
masło | 1 łyżka |
śliwki suszone | 100 g |
bakalie | |
rosół wołowy | 250 ml |
nalewka owocowa | 100 ml (z pigwy) |
wędzony boczek | 200 g (plastry) |
Musztarda rosyjska Prymat | 2 łyżeczki |
majeranek | (do smaku) |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | (do smaku) |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | (do smaku) |
Liść laurowy suszony Prymat | (do smaku) |
Pieprz czarny mielony Prymat | (do smaku) |
Stek z grilla Prymat | (do smaku) |
szczypiorek | (do dekoracji) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: