Przepis i sposób przygotowania na: Ambasador
Kroki postępowania
Jajka ubijamy z cukrem do białości ( trwa to długo ).
Gdy masa jest bardzo gęsta delikatnie partiami dosypujemy mąkę i mieszamy już tylko łyżką.
Przekładamy do wysmarowanej tortownicy 22-24 cm.
Ciasto pieczemy ok. 30-40 min. w 180 C. Dobrze studzimy.
![Krok 1 - Ambasador foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ambasador8-2.jpg)
Gotujemy budyń, odlać 1/2 szklanki mleka i wymieszać z 4 żółtkami i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrami.
Na gorące mleko , ciągle mieszając wlać żółtka. Zagotować i odstawić do ostygnięcia. Warto czasami zamieszać , aby nie powstał kożuch.
![Krok 2 - Ambasador foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ambasador9-2.jpg)
Masło utrzeć, dodając zimny krem budyniowy.
Masę podzielić na dwie części.
Do jednej dodać pulpe kawowo-kakaową i dobrze wymieszać ( robotem).
Następnie dodać namoczone rodzynki i posiekane orzechy, wlać alkohol.
Delikatnie wymieszać.
![Krok 3 - Ambasador foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ambasador10-2.jpg)
Powinny najpierw odcieknąć na sitku.
Zaparzamy herbatę , dodajemy , cukier, sok i alkohol. Studzimy.
Biszkopt przecinamy na 3 części.
Ponczujemy , wykładamy jasną masę.
![Krok 4 - Ambasador foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ambasador11-2.jpg)
Ozdabiamy pozostałymi ananasami.
![Krok 5 - Ambasador foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ambasador12-2.jpg)