Przepis i sposób przygotowania na: Ananasowa babka z kokosowymi jajkami w koszyczkach
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ananasowa babka z kokosowymi jajkami w koszyczkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ananasowa-babka-z-kokosowymi-jajkami-w-koszyczkach1-2.jpg)
Polewa: Cukier puder mieszamy z sokiem z cytryną i zielonym barwnikiem. Dekorujemy babkę.
![Krok 2 - Ananasowa babka z kokosowymi jajkami w koszyczkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ananasowa-babka-z-kokosowymi-jajkami-w-koszyczkach2-2.jpg)
![Krok 3 - Ananasowa babka z kokosowymi jajkami w koszyczkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ananasowa-babka-z-kokosowymi-jajkami-w-koszyczkach3-2.jpg)
Ciasto na jajeczka: W jednej misce mieszamy mokre produkty (jajko, olej, sok pomarańczowy), w drugiej suche produkty (mąka, cukry, wiórki kokosowe). Suche produkty łączymy z mokrymi. Masę przelewamy do 2/3 wysokości skorupek.
![Krok 4 - Ananasowa babka z kokosowymi jajkami w koszyczkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ananasowa-babka-z-kokosowymi-jajkami-w-koszyczkach4-2.jpg)
Koszyczki: Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, smarujemy silikonowe foremki na babeczki, wstawiamy do zamrażarki na 5-10 minut, wyjmujemy i smarujemy kolejną warstwą. Wstawiamy do zamrażarki na 60 minut. Delikatnie odrywamy od foremek, układamy jajeczka i stawiamy na babce.
![Krok 5 - Ananasowa babka z kokosowymi jajkami w koszyczkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ananasowa-babka-z-kokosowymi-jajkami-w-koszyczkach5-2.jpg)