Przepis i sposób przygotowania na: Antar na parze ( smarowany chrzanem )
Kroki postępowania
Rozciąć od strony brzusznej tak by grzbiet był cały . Delikatnie wyciąć kręgosłup.
Rozłożone ryby posolić i posypać pieprzem mielonym. Nałożyć po łyżeczce masła i łyżeczce chrzanu na każdego antara.
![Krok 1 - Antar na parze ( smarowany chrzanem ) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/antar-na-parze-smarowany-chrzanem1-2.jpg)
![Krok 2 - Antar na parze ( smarowany chrzanem ) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/antar-na-parze-smarowany-chrzanem2-2.jpg)
![Krok 3 - Antar na parze ( smarowany chrzanem ) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/antar-na-parze-smarowany-chrzanem3-2.jpg)
![Krok 4 - Antar na parze ( smarowany chrzanem ) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/antar-na-parze-smarowany-chrzanem4-2.jpg)
![Krok 5 - Antar na parze ( smarowany chrzanem ) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/antar-na-parze-smarowany-chrzanem5-2.jpg)
Podawać antary z warzywami ugotowanymi na parze i porcją sałaty z cytrusowym dresingiem oraz wywarem warzywno-rybnym do popicia**.
* Można dodatkowo polać łyżką roztopionego masła i skropić sokiem z cytryny .
** Nie mogę się powstrzymać by nie podyskutować przy okazji przygotowywania tej potrawy z tymi którzy twierdzą, że w produktach gotowanych na parze pozostają wszystkie wartościowe składniki , a do tego wszystkie naturalne smaki. Śmiem twierdzić , że co niektórzy nigdy nie spróbowali wywaru który pozostaje w dolnym pojemniku po zrobieniu dnia. Gdyby spróbowali to by wiedzieli , że wiele smaków z warzyw , ryb czy mięsa zostaje po prostu przez krążącą parę wodną wypłukane i rozpuszcza się w wodzie której używamy do gotowania. Trzeba ten wywar po prostu doprawić i wykorzystać na sos lub bulion.
W tym wypadku zrobiłam fantastyczny bulion warzywno-rybny dodając odrobinę śmietanki i przyprawiając go szczyptą białego pieprzu, anyżu i przyprawę do zup.
![Krok 6 - Antar na parze ( smarowany chrzanem ) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/antar-na-parze-smarowany-chrzanem6-2.jpg)