Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

"Anusiowy" gulasz węgierski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 600 gram
mąka pszenna 4-5 łyżek
przecier pomidorowy 1-2 łyżki
czosnek 2 ząbki
smalec 1 łyżka
ziele angielskie 2 szt
olej do smażenia 2-3 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: "Anusiowy" gulasz węgierski

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzać olej. Mięso umyć pod zimną wodą, pokroić w małą kostkę, obtoczyć w mące i wrzucić na rozgrzaną patelnie. Obsmażyć.
Krok 1 - "Anusiowy" gulasz węgierski foto
2
Mięso przełożyć go garnka. Na patelnię, na której smażyło się mięso wlać trochę wody, zagotować i całość wlać do garnka z mięsem. Do mięsa dodać dwa ząbki czosnku, czosnek granulowany, ziele angielskie i liść laurowy. Dolać wody tyle, aby delikatnie zakryła mięso.
Krok 2 - "Anusiowy" gulasz węgierski foto
3
Po upływie około 30-40 minut dodać przecier pomidorowy. Gulasz gotujemy aż mięso zmięknie, około 1,5-2 godziny.
Krok 3 - "Anusiowy" gulasz węgierski foto
4
Pod koniec gotowania dodajemy sól, pieprz oraz przesmażoną na smalcu paprykę (ostrą i słodką). Gotujemy jeszcze chwilę. Jeśli gulasz nie jest wystarczająco gęsty można zagęścić go mąką (u mnie nie było takiej potrzeby).
Krok 4 - "Anusiowy" gulasz węgierski foto
5
Podajemy z ulubionymi dodatkami. Na przykład z plackami ziemniaczanymi jako placki po węgiersku.
Krok 5 - "Anusiowy" gulasz węgierski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 01.09.2013 22:44
smaczny gulasz:-)
m1monika 26.08.2013 10:17
uwielbiam gulasze :-)
natalia.doradca 01.08.2013 08:19
apetyczne danie
Ada-Gaba 01.07.2013 22:28
pyszny obiadek
rjustysia 30.03.2013 21:19
takie mięso zjadłabym bardzo chętnie:)
gosia56 24.02.2013 13:09
pycha
David 24.02.2013 13:04
Pycha
agnieszka214 24.02.2013 11:59
bardzo fajny
agnieszka214 24.02.2013 11:59
bardzo fajny
oilliwka 24.02.2013 11:59
W sam raz na dzisiejszy obiadek!
ewelinapac 24.02.2013 11:48
uwielbiam gulasz , twoj wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak