Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna "odwrócona" tarta śliwkowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Aromatyczna "odwrócona" tarta śliwkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/aromatyczna-odwrocona-tarta-sliwkowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Aromatyczna "odwrócona" tarta śliwkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/aromatyczna-odwrocona-tarta-sliwkowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Aromatyczna "odwrócona" tarta śliwkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/aromatyczna-odwrocona-tarta-sliwkowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Aromatyczna "odwrócona" tarta śliwkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/aromatyczna-odwrocona-tarta-sliwkowa4-2.jpg)
![Krok 5 - Aromatyczna "odwrócona" tarta śliwkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/aromatyczna-odwrocona-tarta-sliwkowa5-2.jpg)
![Krok 6 - Aromatyczna "odwrócona" tarta śliwkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/aromatyczna-odwrocona-tarta-sliwkowa6-2.jpg)
mąka | 225 g |
masło | 140 g |
cukier | 1 łyżeczka |
żółtko jajek | 1 |
woda zimna | 2 łyżki |
śliwki | 500 g |
cukier brązowy | 4 łyżki |
płatki migdałowe | 3 łyżki |
Goździki całe Prymat | 4 szt |
cynamon Prymat | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: