Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki kakaowe z kremem i konfiturą rabarbarowo truskawkową
Składniki na ciasto dokładnie siekamy nożem, następnie szybko zagniatamy i wkładamy na 30 minut do lodówki. Foremki na babeczki (u mnie 10 foremek o średnicy 7 cm) smarujemy tłuszczem. Schłodzone ciasto wałkujemy, wykrawamy krążki i wylepiamy foremki. Babeczki pieczemy w temperaturze 190 stopni ok 15-20 minut.
KONFITURA:
Rabarbar myjemy obieramy, kroimy w plasterki, dusimy na małym ogniu z dodatkiem cukru, cukru waniliowego, skórki z limonki do uzyskani gęstej konfitury. Zdejmujemy z ognia i dodajemy pokrojone w kosteczkę truskawki - odstawiamy do wystudzenia.
KREM:
Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru, mieszamy delikatnie z mascarpone.
DEKORACJA: truskawki glazurowane galaretką :)
Wystudzone babeczki napełniamy konfiturą, kremem, na górę układamy truskawki:)