Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki makowe
Kroki postępowania
Mielony mak wsypujemy do miski dodajemy cukier.wlewamy zagotowaną wodę aby mak się zaparzył .
Do maku wlewamy rozpuszczoną margarynę dodajemy aromat i bułkę tartą ,bakalie mieszamy i studzimy.
Jak mak trochę przestygnie wbijamy jajko mieszamy.Jeżeli trzeba to można dolać jeszcze trochę wody.
Jabłko ścieramy na tarce.
Przygotować puree z dyni 2-3 łyżki
![Krok 1 - Babeczki makowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-makowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Babeczki makowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-makowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Babeczki makowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-makowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Babeczki makowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-makowe4-2.jpg)
Mieszamy bardzo krótko.
![Krok 5 - Babeczki makowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-makowe5-2.jpg)
Studzimy.
![Krok 6 - Babeczki makowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-makowe6-2.jpg)
POLECAM!!!!
![Krok 7 - Babeczki makowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-makowe7-2.jpg)