Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z truskawkami
Wszystkie składniki na babeczki powinny być w temperaturze pokojowej.
Masło roztopić, ostudzić. Białka lekko ubić na delikatną, ale nie sztywną pianę. Cukier puder i mąkę przesiać, dodać do ubitych białek, wymieszać szpatułką. Wlać masło, olejek migdałowy i wymieszać do połączenia się składników. Foremkę na muffiny wysmarować tłuszczem, oprószyć mąką. Ciasto wlać do foremek, nakładając do pełna. W sam środek włożyć po jednej truskawce, kładąc ją delikatnie, nie wciskając do środka. Oprószyć płatkami migdałów. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni, przez około 20 - 25 minut, przed wyjęciem sprawdzić babeczki patyczkiem. Po upieczeniu wyjąć z foremki i wystudzić na kratce, oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego :)