Przepis i sposób przygotowania na: Babka białkowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Babka białkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-bialkowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Babka białkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-bialkowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Babka białkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-bialkowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Babka białkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-bialkowa0-2.jpg)
białka jaj | 6 szt |
mąka pszenna | 2 szklanka |
cukier | 5 czubata łyżka |
mleko | 1/2 szklanka |
masło lub margaryna | 12,5 dag |
laska wanilii | 1 sztuka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
rodzynki | 1/2 szklanka |
żurawina | 1/2 szklanka |
cukier puder | 15 dag |
sok aroniowy | 3 łyżki |
płatki migdałowe | do dekoracji |
żurawina | do dekoracji |
sól | 1 szczypta |
olej | |
woda | 1 (wrząca) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: