Przepis i sposób przygotowania na: Babka cynamonowo- śliwkowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Babka cynamonowo- śliwkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cynamonowo-sliwkowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Babka cynamonowo- śliwkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cynamonowo-sliwkowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Babka cynamonowo- śliwkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cynamonowo-sliwkowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Babka cynamonowo- śliwkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cynamonowo-sliwkowa4-2.jpg)
![Krok 5 - Babka cynamonowo- śliwkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cynamonowo-sliwkowa5-2.jpg)
![Krok 6 - Babka cynamonowo- śliwkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cynamonowo-sliwkowa0-2.jpg)
cukier | 5 czubatych łyżek |
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
mąka pełnoziarnista | 0,5 szklanki |
mleko | 1 szklanka |
jaja | 3 średnie |
masło 250 g | 3/4 kostki |
powidła śliwkowe | 1,5 szklanki |
cynamon | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
tłuszcz do formy | |
polewa czekoladowa | |
rodzynki | |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: