Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babka kakaowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
olej 1/2 szklanki
dżem porzeczkowy 1 łyżki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowa

Jajka ubijam z cukrem na puch, dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia, a potem olej. Wsypuję kakao, a na końcu dodaję dżem. Formę z kominkiem smaruję masłem, posypuję bułą tartą i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180' C na 45-50 minut. Upieczoną zostawiam na kilkanaście minut w piekarniku. Potem wyjmuję ,a kiedy ciasto odstaje od ścianek blaszki przekładam na deseczkę i posypuję cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 09.03.2015 18:30
Bardzo smaczna babka
Ola1young 09.03.2015 13:46
lubie takie babki
bertpvd 09.03.2015 12:14
uwielbiam takie ciasto
Futka 09.03.2015 12:13
Znakomity przepis na pyszną i puszystą babkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak