Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka majonezowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
jajko 4
majonez 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Porada

Można dodać do ciasta wiórki kokosowe, ulubiony aromat

Przepis i sposób przygotowania na: Babka majonezowa

Wszystkie składniki wkładamy do miski i miksujemy mikserem aby cukier się rozpuścił choć niekoniecznie do końca. Ciasto wylewamy do natłuszczonej foremki keksowej i pieczemy 50 minut w 175 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 21.09.2016 22:32
już zapisuję
Renata9 21.09.2016 22:31
Też taką piekę, jest bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak