Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babka z żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 17 dkg
sól szczypta
cukier waniliowy 2 łyżeczki
jaja 5 szt
mąka 50 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 150 ml
sok z cytryny 1 szt
skórka z cytryny 1 szt
żurawina suszona 10 dkg
czekolada mleczna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z żurawiną

Margarynę ucieramy z cukrem, solą i cukrem waniliowym. Dodajemy jajka. Następnie na przemian dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Dodajemy otartą skórkę i sok z cytryny. Wsypujemy żurawinę, mieszamy. Formę wysmarować tłuszczem, wyłożyc ciasto. Piec 50-55 minut w temperaturze 175 stopni. Czekolade rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać nią wystudzoną babkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 27.04.2015 18:31
Apetycznie wygląda
ben-ka 27.04.2015 08:59
Takiej jeszcze nie piekłam, a wygląda smacznie.
Futka 27.04.2015 08:03
Piękna i niezwykle smakowita babeczka :)
Krzysztof15 27.04.2015 06:24
pyszna babeczka
Adamorek 26.04.2015 23:02
dla mnie to zupełna nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak