Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bajgiel

5.0
(53)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pomysł na pyszne, sycące śniadanie czy lunch do pracy. Bajgiel z dodatkiem szynki parmeńskiej i chrupiących ogóreczków konserwowych.

Składniki:

bajgiel 1 sztuka
sałata karbowana 3 liście
ogórki konserwowe Smak 4 sztuki
szynka parmeńska 3 plastry
ser twardy 20 gramów

Porada

Do bajgla można dodać czosnek ze słoika z ogórkami - danie zyska intensywniejszy smak

Przepis i sposób przygotowania na: Bajgiel

1. Bajgla kroimy na pół. Jeśli lubicie chrupkie pieczywo, możecie go wcześniej podpiec w piekarniku.

2. Ogóreczki kroimy na połówki.

3. Twardy ser (np. grana padano) kroimy w płatki.

4. Na połówce bajgla kładziemy umytą i wysuszoną sałatę. Na to układamy plastry szynki parmeńskiej i ogóreczki konserwowe. Posypujemy płatkami twardego sera. Przykrywamy drugą połówką bajgla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak