Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tatar wołowy

5.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Tradycyjna przekąska nazywana także befsztykiem tatarskim. Jej przygotowanie nie jest skomplikowane, a o sukcesie decydują wysokiej jakości produkty: polędwica wołowa, jajko, dodatki i przyprawy.

Składniki:

polędwica wołowa 500 gramów
żółtko jajek 4 sztuki
borowiki marynowane 200 gramów
cebula czerwona 2 sztuki
ogórki konserwowe Smak 4

Do smaku:

Przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy

Polędwicę umyć, usunąć ewentualne błony i drobno posiekać.

Cebule obrać, drobno posiekać – podobnie zrobić z grzybami i ogórkami.

Na półmisku lub w malutkich kokilkach ułożyć mięso uformowane w kulki, żółtka oraz posiekane dodatki.

Tatar posypać szczyptą Przyprawy do potraw Kucharek.

Borowiki można zastąpić marynowanymi pieczarkami.

 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak