Przepis i sposób przygotowania na: Bakalie z zielonych pomidorów
Kroki postępowania
Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki a mniejsze na pół. Usunąć nasiona, posolić i odstawić na 24 godziny.
![Krok 1 - Bakalie z zielonych pomidorów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bakalie-z-zielonych-pomidorow1-2.jpg)
![Krok 2 - Bakalie z zielonych pomidorów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bakalie-z-zielonych-pomidorow2-2.jpg)
![Krok 3 - Bakalie z zielonych pomidorów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bakalie-z-zielonych-pomidorow3-2.jpg)
pomidory | 1 1/2 kg/zielone |
sól | 2 łyżki |
cytryna | 1 szt |
cukier | 1/4 kg/do obtaczania |
cukier waniliowy | 1 szt. |
cukier | 1 1/4 kg |
woda | 1/4 litra |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: