Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany duszone z papryką, pomidorami i cebulą
Kroki postępowania
Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę , dodać paprykę i cebulę. Warzywa podsmażyć na wolnym ogniu ok.10 min.od czasu do czasu należy delikatnie pomieszać. Warzywa powinny się poddusić, ale nie przysmażyć zbyt mocno. W międzyczasie pokroić bakłażany /u mnie jeden/ na cztery części, a nastepnie każdy kawałek w paseczki.
![Krok 1 - Bakłażany duszone z papryką, pomidorami i cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazany-duszone-z-papryka-pomidorami-i-cebula2-2.jpg)
Smażyć całość następne 10 min. delikatnie mieszając .Wlać sos pomidorowy i gotować jeszcze kilka minut. Doprawić całość do smaku solą i szczyptą chilli.
![Krok 2 - Bakłażany duszone z papryką, pomidorami i cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazany-duszone-z-papryka-pomidorami-i-cebula1-2.jpg)
![Krok 3 - Bakłażany duszone z papryką, pomidorami i cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazany-duszone-z-papryka-pomidorami-i-cebula0-2.jpg)