Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany faszerowane kaszą jęczmienną
Kroki postępowania
W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy, przeciśnięty czosnek oraz oliwę.
Bakłażana przeciąć wzdłuż, następnie ponacinać w kratkę na głębokość ok 1 cm, zostawiając ok. 1 cm od brzegów.
Bakłażany natrzeć mieszanką przypraw.
Piec ok 30 min.
![Krok 1 - Bakłażany faszerowane kaszą jęczmienną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazany-faszerowane-kasza-jeczmienna1-2.jpg)
Rozgrzać oliwę na patelni- wrzucić pokrojoną cebulę- zeszklić. Następnie dodać pokrojone pomidory i kaszę- podsmażyć.
Wydrążyć łyżką upieczonego bakłażana, zostawiając 1 cm miąższu od skórki,- wrzucić do farszu, podsmażyć.Przyprawić do smaku.
![Krok 2 - Bakłażany faszerowane kaszą jęczmienną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazany-faszerowane-kasza-jeczmienna2-2.jpg)
Zapiekać ok 20- 30 min. w piekarniku.
Przed podaniem posypać posiekaną ńatką.
Smacznego!
![Krok 3 - Bakłażany faszerowane kaszą jęczmienną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazany-faszerowane-kasza-jeczmienna3-2.jpg)