Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały
Kroki postępowania
Do garnka o grubym dnie wrzucić masło i rozpuścić. Cebulę, por i czosnek obrać i posiekać, wrzucić na gorące masło, dodać posiekaną łodygę selera naciowego. Przesmażyć.
![Krok 1 - Barszcz biały foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-bialy16-2.jpg)
Białą kiełbasę (parzoną) obrać z osłonek, pokroić w plastry, wrzucić do garnka i chwilę razem smażyć.
![Krok 2 - Barszcz biały foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-bialy17-2.jpg)
Do garnka wlać wodę, dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę marchewki i ziemniaki.
![Krok 3 - Barszcz biały foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-bialy18-2.jpg)
Wrzucić ziele angielskie, liście laurowe i przyprawę warzywną (można użyć zwykłej soli). Gotować do miękkości warzyw, czyli około 15 minut.
![Krok 4 - Barszcz biały foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-bialy19-2.jpg)
Po tym czasie dodać zakwas, zagotować. Zupę doprawić chrzanem, majerankiem i pieprzem.
![Krok 5 - Barszcz biały foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-bialy20-2.jpg)
Gotową zupę rozlać do miseczek, podawać z jajkiem na twardo
![Krok 6 - Barszcz biały foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-bialy21-2.jpg)