Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Barszczyk czerwony

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone
włoszczyzna
ćwiartki z kurczaka
Kucharek przyprawa uniwersalna
ocet
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk czerwony

Kroki postępowania

1
Włoszczyznę i buraki obieramy, dodajemy ćwiartki z kurczaka, zalewamy wodą i nastawiamy wywar. Dodajemy troszeczkę octu (ok 2 łyżeczek) aby buraki nie straciły koloru.
Krok 1 - Barszczyk czerwony foto
2
Kiedy wywar się zagotuje dodajemy do smaku kucharka. Gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie. Następnie przecedzamy
Krok 2 - Barszczyk czerwony foto
3
Zabielamy śmietaną i podajemy z ziemniaczkami, albo jak kto woli - do picia.
Smacznego :)
można dodać pieprzu aby był pikantniejszy i majeranek do smaku - u mnie wersja podstawowa ze względu na synka, chociaż i tak temu niejadkowi muszę przecedzać żeby nic nie pływało :)
Krok 3 - Barszczyk czerwony foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bhb8 20.06.2014 12:06
jeszcze jajko bym dorzuciła i było by super :)
Ola1young 20.06.2014 10:36
lubię taki barszczyk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak