Przepis i sposób przygotowania na: Baza pomidorowa do zupy
Kroki postępowania
W dość dużym garnku zagotować wodę.
Garnek trzymać na małymogniu przez cały czas-by podtrzymać temperaturę wody.
Partiami wkładać pomidorki i trzymać w wodzie przez kilka minut aż skórka zacznie pękać.
![Krok 1 - Baza pomidorowa do zupy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baza-pomidorowa-do-zupy1-2.jpg)
Tak samo postąpić z resztą pomidorów.
![Krok 2 - Baza pomidorowa do zupy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baza-pomidorowa-do-zupy2-2.jpg)
![Krok 3 - Baza pomidorowa do zupy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baza-pomidorowa-do-zupy3-2.jpg)
Dodać podaną ilość soli, pieprzu oraz bazylii. Zagotować.
![Krok 4 - Baza pomidorowa do zupy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baza-pomidorowa-do-zupy4-2.jpg)
Wlewać gotującą się bazę do słoików.
Zakręcić mocno, słoik obrucić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia.
![Krok 5 - Baza pomidorowa do zupy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baza-pomidorowa-do-zupy5-2.jpg)