Przepis i sposób przygotowania na: Bigos
Kroki postępowania
![Krok 1 - Bigos foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bigos124-2.jpg)
![Krok 2 - Bigos foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bigos125-2.jpg)
![Krok 3 - Bigos foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bigos126-2.jpg)
![Krok 4 - Bigos foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bigos123-2.jpg)
kapusta kiszona | 1 kg |
kapusta biała | 1/2 kg |
kiełbasa podwawelska | 1/2 kg |
szynka | 30 dag |
mięso wieprzowe bez kości | 1/2 kg |
cebula | 3 szt |
wino wytrawne | 1/2 szkl |
grzyby suszone | 3-4 dag |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
angielskie ziele | 6-7 szt |
koncentrat pomidorowy | 4 łyżki |
ketchup | 4 łyżki |
śliwki suszone | 5 dag |
słonina wędzona | 10 dag |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: