Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy z agrestem
Kroki postępowania
Do ubitych jajek dodajemy przesiane mąki ,kakao i proszek mieszamy delikatnie ręcznie ,wlewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia 25 cm /40 wkładamy do piekarnika nagrzanego 175 st i pieczemy 20 minut.
![Krok 1 - Biszkopt kakaowy z agrestem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-kakaowy-z-agrestem1-2.jpg)
Ubijamy białka z cukrem do białek wsypujemy wiórki kokosowe i połowę migdałow mieszamy delikatnie.
Bezę wykładamy na ciasto kruche na górę sypiemy pozostałe płatki migdałowe
Pieczemy około 20 minut 175 st .
![Krok 2 - Biszkopt kakaowy z agrestem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-kakaowy-z-agrestem2-2.jpg)
Ubijamy śmietanę z cukrem pod koniec ubijania wlewamy żelatynę.
![Krok 3 - Biszkopt kakaowy z agrestem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-kakaowy-z-agrestem3-2.jpg)
![Krok 4 - Biszkopt kakaowy z agrestem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-kakaowy-z-agrestem4-2.jpg)
Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
![Krok 5 - Biszkopt kakaowy z agrestem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-kakaowy-z-agrestem5-2.jpg)
![Krok 6 - Biszkopt kakaowy z agrestem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-kakaowy-z-agrestem6-2.jpg)