Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt pod różową chmurką
Kroki postępowania
Naszykowałam formę - tortownicę śr. 32 cm wysmarowałam na samym dnie tłuszczem i wysypałam cienko tartą bułką, boków nie smaruję żeby biszkopt ładnie i równo rósł.
Jajka wbiłam do miski, dodałam cukier. Mąkę pszenną przesiałam z proszkiem i solą, już miałam dodać mąkę ziemniaczaną, ale przez pomyłkę wsypałam ją do jajek . . . Szkoda mi było wywalać więc zaczęłam ubijać i okazało się, że ta skrobia wcale jajom nie przeszkadzała bo ubiły się doskonale na bardzo puszystą pianę. Dodałam esencję i mąkę z proszkiem, wymieszałam łyżką delikatnie, ale dokładnie.
![Krok 1 - Biszkopt pod różową chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-pod-rozowa-chmurka1-2.jpg)
![Krok 2 - Biszkopt pod różową chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-pod-rozowa-chmurka2-2.jpg)
![Krok 3 - Biszkopt pod różową chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-pod-rozowa-chmurka3-2.jpg)
![Krok 4 - Biszkopt pod różową chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-pod-rozowa-chmurka4-2.jpg)
![Krok 5 - Biszkopt pod różową chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-pod-rozowa-chmurka5-2.jpg)
![Krok 6 - Biszkopt pod różową chmurką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-pod-rozowa-chmurka0-2.jpg)