Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką i gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 blat
masło 1 kostka
dżem porzeczkowy 3 łyżki
gruszki 2 szt
banan 1 szt
winogrona 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką i gruszkami

Blat biszkoptu włożyłam z powrotem do formy.

Rozpuściłam galaretkę w przepisowej ilości wody.

Miękkie masło miksowałam dodając po łyżce dżemu, Posmarowałam masą biszkopt, szczególnie starannie przy brzegach formy. Ułożyłam na placku owoce, lekko je wciskając w masę. Wstawiłam do lodówki, żeby masa dobrze stężała przed zalaniem galaretką.

Gdy galaretka ostygła, niewielką jej ilość wlałam ostrożnie do formy, tak, by owoce się ‘przykleiły” – wstawiłam do lodówki. Resztę galaretki wlałam, gdy pierwsza warstwa zastygła i ponownie włożyłam do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 19.06.2013 09:44
lubię takie lekkie ciasta z owocami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak