Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z herbatnikami
Kroki postępowania
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 35 minut w 175 stop. Ciasto przekroić wzdłuż na pół.
![Krok 1 - Biszkopt z herbatnikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-herbatnikami5-2.jpg)
![Krok 2 - Biszkopt z herbatnikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-herbatnikami4-2.jpg)
PONCZ
Do przegotowanej i ostudzonej wody dodać cukier i sok z cytryny, dobrze wymieszać.
![Krok 3 - Biszkopt z herbatnikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-herbatnikami8-2.jpg)
Do wysokiego naczynia wbić jajko, dodać cukier, kakao. Dobrze zmiksować robotem. Do zmiksowanego jajka z kakao, wlewać stopniowo ubijając mikserem gorącą rozpuszczoną margarynę.
![Krok 4 - Biszkopt z herbatnikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-herbatnikami3-2.jpg)
![Krok 5 - Biszkopt z herbatnikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-herbatnikami7-2.jpg)
![Krok 6 - Biszkopt z herbatnikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-herbatnikami6-2.jpg)
![Krok 7 - Biszkopt z herbatnikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-herbatnikami1-2.jpg)
![Krok 8 - Biszkopt z herbatnikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-herbatnikami2-2.jpg)
![Krok 9 - Biszkopt z herbatnikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-herbatnikami0-2.jpg)