Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami
Kroki postępowania
Białka oddzielić od żółtek.
Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać stopniowo do
masy żółtkowej, wymieszać.
Z białek ubić pianę na sztywno, delikatnie wmieszać do masy żółtkowej.
Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy(25x40).
Piec w 175 stop.przez ok.30 minut.
![Krok 1 - Biszkopt z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-jablkami79-2.jpg)
Wlać wodę do garnka, dodać cukier, zagotować.
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, przecisnąć przez kratkę do sałatki, powstanie równa krateczka.
Wrzucić jabłka na syrop, gotować kilka minut.
![Krok 2 - Biszkopt z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-jablkami82-2.jpg)
![Krok 3 - Biszkopt z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-jablkami81-2.jpg)
![Krok 4 - Biszkopt z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-jablkami80-2.jpg)
![Krok 5 - Biszkopt z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-jablkami78-2.jpg)