Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem malinowo – budyniowym i jeżynami
Pieczemy 2 okrągłe blaty wg , swojego sprawdzonego przepisu.
KREM :
Galaretki przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu zmniejszając przy tym wodę o ok. 125 ml.
Zostawiamy do ostudzenia.
Odlewamy ok. 3/4 szklanki mleka.
Resztę wlewamy do garnka , dodajemy masło i cukier.
Podgrzewamy na wolnym ogniu ciągle mieszając , aż składniki się rozpuszczą.
Budynie rozrabiamy w odlanym mleku i powoli wlewamy do gotującej się masy.
Odstawiamy na chwilę do ostudzenia.
CAŁOŚĆ :
Na spód tortownicy wkładamy 1 blat biszkoptu.
Pokrywamy warstwą kremy budyniowego.
Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym.
Układamy umyte owoce.
Zalewamy lekko tężejącą galaretką.
Wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny ( do stężenia ).
Gotowe!