Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe z truskawkami ,galaretką i bitą śmietaną
Na koniec wsypujemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
Biszkopt pieczemy około 15 - 20 minut w temperaturze 170 ( najlepiej do suchego patyczka),
Biszkopt studzimy i kroimy na dwa blaty , (gdyby biszkopt wyszedł za wysoki przekroić wtedy na trzy blaty i jeden wykorzystać do innych celów.).
Galaretki robimy według opisu na opakowaniu, wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia.
Truskawki myjemy usuwamy szypułki duże kroimy na połówki.
Biszkopt nasączamy sokiem truskawkowym lub malinowym,smarujemy kremem kakaowym, na krem układamy truskawki,które zalewamy tężejąca galaretką.
Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem dodając pod koniec śmietan fixy,
Na górę ciasta rozkładamy ubitą śmietanę i posypujemy kolorową posypką.