Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w sosie paprykowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Boczniaki w sosie paprykowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniaki-w-sosie-paprykowym1-2.jpg)
Boczniaki oczyścić za pomocą papierowego ręcznika. Nie należy ich myć, gdyż bardzo chłoną wodę. Pokroić w paseczki i dołożyć do cebuli.
![Krok 2 - Boczniaki w sosie paprykowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniaki-w-sosie-paprykowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Boczniaki w sosie paprykowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniaki-w-sosie-paprykowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Boczniaki w sosie paprykowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniaki-w-sosie-paprykowym4-2.jpg)
ząbki czosnku | 3 szt |
cebula | 2 szt |
boczniaki | 300 g |
papryka czerwona | 1 szt |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
Ziele angielskie całe Prymat | 2 ziarna |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
olej rzepakowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: