Przepis i sposób przygotowania na: Bomba truskawkowo- kokosowa
Kroki postępowania
Białka oddzielić od żółtek.
Białka ubić ze szczyptą soli, w osobnej misce żółtka z cukrem
![Krok 1 - Bomba truskawkowo- kokosowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bomba-truskawkowo-kokosowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Bomba truskawkowo- kokosowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bomba-truskawkowo-kokosowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Bomba truskawkowo- kokosowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bomba-truskawkowo-kokosowa3-2.jpg)
Mieszamy.
Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem- pieczemy do suchego patyczka, uważając żeby nie przesuszyć ciasta
![Krok 4 - Bomba truskawkowo- kokosowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bomba-truskawkowo-kokosowa4-2.jpg)
Szybko smarujemy cieniutką warstwę powideł i zwijamy w rulon.
![Krok 5 - Bomba truskawkowo- kokosowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bomba-truskawkowo-kokosowa5-2.jpg)
![Krok 6 - Bomba truskawkowo- kokosowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bomba-truskawkowo-kokosowa6-2.jpg)
![Krok 7 - Bomba truskawkowo- kokosowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bomba-truskawkowo-kokosowa7-2.jpg)
Następnie dodać wiórki kokosowa.
W gorącym mleku rozprowadzić żelatynę, do całkowitego rozpuszczenia.
Odstawiamy do wystygnięcia
![Krok 8 - Bomba truskawkowo- kokosowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bomba-truskawkowo-kokosowa8-2.jpg)
Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody, następnie dodajemy do truskawek.
Syrop po rozmrożeniu truskawek odlewamy do szklanki
![Krok 9 - Bomba truskawkowo- kokosowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bomba-truskawkowo-kokosowa9-2.jpg)
Do miski wyłożonej biszkoptowymi ślimakami wlewamy na przemian bardzo ostrożnie (najlepiej po maksymalnie dwie warstwy- albo jak się nie chce bawić zrobić tylko dwa poziomy) masę truskawkową i kokosową.
Na koniec wylewamy galaretkę truskawkową (tą z syropu)
Odstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny
![Krok 10 - Bomba truskawkowo- kokosowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bomba-truskawkowo-kokosowa10-2.jpg)
Z mąki ziemniaczanej i odrobiny wody i cukru robimy kisiel ( ja użyłam gotowego do wykańczania) i gorącym oblewamy delikatnie całe ciasto
![Krok 11 - Bomba truskawkowo- kokosowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bomba-truskawkowo-kokosowa11-2.jpg)
SMACZNEGO!!!
![Krok 12 - Bomba truskawkowo- kokosowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bomba-truskawkowo-kokosowa12-2.jpg)