Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Botwinka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 małe pęczki botwinki
1 marchewka
pęczek koperku
śmietanka 18 %
1 łyżka octu
sól, pieprz
kostka rosołowa
szczypta cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Kroki postępowania

1
Botwinkę dokładnie myjemy, osuszamy,
Krok 1 - Botwinka foto
2
buraczki obieramy i kroimy drobno,
Krok 2 - Botwinka foto
3
łodygi szatkujemy drobniutko.
Krok 3 - Botwinka foto
4
W garnku zagotowujemy wodę z kostką rosołową i dodajemy pokrojoną botwinkę. Marchew myjemy i ścieramy drobno i dodajemy do gotującej się botwinki. Gdy już wszystko będzie miękkie dodajemy śmietanę oraz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, octem, cukrem.
Krok 4 - Botwinka foto
5
Wlewamy na talerze, posypujemy drobno posiekanym koperkiem, podajemy na gorąco.
Krok 5 - Botwinka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 19.06.2013 17:45
Łatwe, niedrogie i przyjemne ;) ;)
msmors 19.06.2013 10:31
smaczna botwinka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak