Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka smażona w cieście
Kroki postępowania
![Krok 1 - Brukselka smażona w cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brukselka-smazona-w-ciescie1-2.jpg)
![Krok 2 - Brukselka smażona w cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brukselka-smazona-w-ciescie2-2.jpg)
![Krok 3 - Brukselka smażona w cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brukselka-smazona-w-ciescie3-2.jpg)
![Krok 4 - Brukselka smażona w cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brukselka-smazona-w-ciescie4-2.jpg)
![Krok 5 - Brukselka smażona w cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brukselka-smazona-w-ciescie5-2.jpg)
![Krok 6 - Brukselka smażona w cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brukselka-smazona-w-ciescie6-2.jpg)
brukselka | 285 gram |
sól | 1 łyżeczka |
cukier | 1/2 łyżeczki |
jajko | 2 |
mąka | 1,5 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1,5 łyżki |
przyprawa uniwersalna Kucharek | |
Papryka ostra mielona Prymat | |
olej do smażenia | |
majonez | 1 łyżka |
ketchup łagodny | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: